Preek van de Week

Marleen De Velde sprak in het kader van Berea InterAct over de waarde van voortdurende groei in intimiteit met Jezus;
Hij is de bron van ons leven.

Ze las Johannes 7 vers 38 voor: “rivieren van levend water die zullen stromen uit de harten van wie in Jezus geloven” en Joh. 15 vers 4:  “blijf in Mij (Jezus) dan blijf ik in jullie”.
Zij vroeg: Hoe doe je dat, blijf in Mij?

Aan de hand van een voorbeeld uit haar eigen praktijk in het CWZ van de afgelopen week legde ze uit dat het primair gaat om het maken van een keuze: waar/op wie richt je je, juist als de omstandigheden je lijken te overspoelen.

Kies ervoor de waarheid van Jezus te stellen boven je omstandigheden; Hij is de bron van het leven en de weg naar-, de waarheid over- en het leven met- onze hemelse Vader.

Ze suggereerde ons om heel praktisch elke dag te beginnen met Jezus. Hem in onze dag uit te nodigen, het gesprek met Hem aan te gaan en te luisteren naar wat Hij tegen ons wil zeggen.

Ze had 2 opdrachten voor ons voor de komende week:
1. Voor jezelf vast te stellen hoe je het beste aangesloten blijft op Jezus, de bron van het leven, zodat er stromen van levend water uit je binnenste zullen stromen naar anderen toe.
2. Met 1 persoon te delen hoe je ermee aan de slag gaat om Jezus (nog) beter te leren kennen en zo de relatie met je hemelse Vader te versterken.

Ze leidde ons tenslotte in een activatie en vroeg ons om een hand op ons hart te leggen en uit te spreken:

Dank u Here Jezus dat U van mij houdt, dat Uw liefde voor mij veel groter is dan ik mij besef, open de ogen van mijn hart (zodat ik zie dat er) elke dag zoveel meer is van U voor mij, Jezus, ik wil U beter leren kennen.