Preek van de Week

Piet Hoogeveen en Hernany Hernandez spraken in het kader van Berea InterAct over het profetische en leidden ons in een activatie m.b.t. het delen van indrukken over het nieuwe gebouw.

Piet legde uit dat God, als een God van relatie, met ieder van ons wil communiceren.
Hij kan daarbij ieder van ons als “kanaal” gebruiken om wat er op Zijn hart is voor de ander met ons te delen. Om van Hem te ontvangen kan Hij al onze zintuigen, als geestelijke antennes, gebruiken. 
Groeien in een profetische bediening is vooral een kwestie van oefening en/in karaktervorming en niet zozeer van kennis.

Het is Gods bedoeling dat degene voor wie het profetische woord/indruk bestemd is, gaat samenwerken met God om het “woord” in vervulling te zien gaan. Hij vertelde dat hij op de conferentie met Peter Tkaczyk van Hannah voor zichzelf o.a. een beeld ontving van een basketbal die door een ring werd gegooid. En hoe de betekenis van dat beeld door gebed en door erover na te denken duidelijk werd en hem richting gaf.

Zijn indruk was dat de betekenis van het beeld over “het mogen gaan uitstappen in liefde voor de ander” ook voor ons als gemeente van toepassing is voor 2020 want: “God heeft ons niet geroepen om de ander lief te vinden, maar om de ander lief te hebben”.

Hernany deelde iets over zijn eigen langjarige ontwikkeling m.b.t. het profetische aan de hand van een aantal persoonlijke ervaringen.

Hoe God d.m.v. een droom op een onverwachte manier richting had gegeven aan zijn nieuwe werk en ondernemerschap (“Ik heb iets beters voor je”).  En dat achteraf het belang bleek van de dingen die hij tot die tijd had gedaan.

Zijn conclusie was dat als je Gods weg wilt volgen, je een relatie met God moet ontwikkelen, moet luisteren naar wat Hij zegt en doen wat Hij van je vraagt. Je moet in afhankelijkheid durven leven, uit durven stappen en niet bang zijn om fouten te maken. Goed onderwijs (en goed voorbeeld) helpt je om de balans te houden. God spreekt vaak zowel rechtstreeks tegen je als d.m.v. anderen.

Afsluitend leidde hij ons in een activatie m.b.t. indrukken over het nieuwe gebouw op basis van een beeld dat hij zag van een schip.

Het schip was zelfsturend, had geen kapitein en de bemanning gebruikte verschillende middellen om samen de juiste koers te bepalen.  Het schip had allerlei kleine bootjes op sleeptouw.