Preek van de Week

Petra van de Weetering sprak n.a.v. onze visie over het samen bouwen van Gods koninkrijk hier op aarde over: “Wie ben ik (hoe zit het met mij) als getuige van Jezus Christus?”

Ze deelde over hoe ze in haar leven een aantal bijzondere periodes van vuur en passie voor God had gehad, waarbij ze met iedereen wilde delen wat  ze met God had meegemaakt. Ze stelde zich de vraag waar is mijn passie gebleven en hoe zorgen we ervoor dat we het vuur en de passie voor God laten (door)branden?

Ze kwam tot de conclusie dat we daarvoor ons mogen focussen op wie God is (relationeel in Zijn wezen als drie-eenheid) en wat Hij doet (Zijn liefde voor mensen laten zien).

Door de hele Bijbel heen zien we al vanaf de schepping de liefde en de goedheid van God. Datzelfde mogen we ook in ons dagelijks leven gaan ervaren door te gaan letten op de grote en kleine bewijzen van de liefde van onze hemelse Vader voor ons en voor elkaar.

Wanneer we onze ervaringen met God vervolgens met elkaar en anderen delen, dan groeit ons vuur en passie, ervaren we eenheid met God en met elkaar en gebeuren er bijzondere dingen. Immers de getuigenis van Jezus is de Geest van profetie (zet op een bovennatuurlijke manier vermenigvuldiging van wat er is gebeurd vrij in de aardse realiteit).

Ze riep ons op om ons bewust te richten op wat wij in ons dagelijks leven ervaren van de liefde en de goedheid van God en daarvan te gaan getuigen. Daardoor bouwen we niet alleen samen aan Gods koninkrijk hier op aarde maar worden we ook zelf opgebouwd in vuur, passie, eenheid en vreugde.

Voor de preek van Petra click op de hyperlink:
http://podcast.bereanijmegen.nl/Petra%20van%20de%20Weetering%2022%20apr.mp3