Preek van de Week

Jaco Smit sprak, in aansluiting op de visie zondag, over hoe we onze visie in de praktijk handen en voeten kunnen geven in Nijmegen en ver daarbuiten. Hij behandelde daarbij ook twee geestelijke principes. 

De visie om impact te hebben op de omgeving vraagt om een verdere focus op discipelschapstraining en leiderschapsontwikkeling, op het opkweken van “Powerful Kingdom People”;
– het principe van de 5 broden en 2 vissen, (Joh 6:1-15, Joh 3: 30), waarbij we geven wat we hebben en we geloven en vertrouwen dat Jezus het gaat vermenigvuldigen; “Wij geven en Jezus doet het”

Het doel van het opkweken van Powerful people is dat zij lokaal relationele netwerken vormen die, op basis van een gemeenschappelijke visie, Gods liefde uitdragen. Netwerken van Powerful people die, door hun levens heen, het omwonenden mogelijk maken om Jezus te ontmoeten; 
– het principe van planten en water geven, (1 Cor 3: 6-8, Mat 6: 33), waarbij wij planten en water geven en geloven en vertrouwen dat God zorgt voor een grote oogst; “wij doen de voorbereiding en de uitvoering en God geeft de groei en de oogst”

Jaco liet vervolgens zien hoe dit er bijvoorbeeld in Nijmegen Oud-West uit zou kunnen zien, met een dagelijks geopend gebouw en allerlei samenhangende elkaar versterkende activiteiten eromheen en erin.
Hij riep ons op om ons verder (te laten) voorbereiden, dieper betrokken te raken, elkaar beter te leren kennen, samen meer ervaring op te doen en zelf ook voorstellen te doen over gezamenlijk lokaal te ontplooien activiteiten.

Petra getuigde aanvullend van 2 recente initiatieven van de gemeente “de Oase” in Arnhem, waarbij door initiatieven van gemeenteleden een daklozen project  en een tweedehands kledingwinkeltje zijn ontstaan. Hierdoor worden aanzienlijke aantallen mensen, die in moeilijke omstandigheden leven, bereikt en kwamen een aantal van hen ook tot geloof.
Impact in de omgeving, Gods Koninkrijk gebouwd, dat willen wij ook!