Preek van de Week

 • Piet van Walsem sprak over “zo Vader, zo zoon”. Hij behandelde de kenmerken van geestelijke vaders en moeders en van geestelijke zonen en dochters in de gemeente en had een aantal profetische woorden voor de gemeente.Hij legde uit hoe we elk in onze eigen positie mogen stappen en groeien en zo een bijdrage leveren aan de verwerkelijking van onze visie. Een visie die God op ons hart heeft gelegd voor de regio Nijmegen en ver daarbuiten. Een visie waar we sinds kort een veel helderder zicht op de omvang en betekenis van beginnen te krijgen.Hij legde uit dat geestelijke vader en moeders worden gekenmerkt door:
  – het kennen Jezus en spreken Zijn woorden;
  – te weten waar ze naartoe gaan;
  – het vermenigvuldigen van zichzelf;
  – het geven van liefde, waarde en bestemming (samen dromen);
  – het vergeven van hun kinderen en het  geven van nieuwe kansen;
  – het doorgeven van Gods zegen.

  Voor een geestelijke zoon of dochter geldt dat die:
  – thuis komt bij de Vader;
  – zich veilig voelt in Vaders liefde;
  – leeft voor de Vader en Zijn gezin;
  – zijn/haar plaats kent;
  – fouten bedekt met liefde;
  – de erfenis ontvangt.

  In het kader van de toepassing van zijn woord voor de gemeente sprak hij een aantal profetische woorden over onze gemeente uit:

 • God is deze gemeente aan het klaar maken voor grote dingen. Mensen mogen hier thuiskomen met hun vuile was, zodat die weer schoon gewassen wordt. Zij zullen zich vervolgens dat thuis zich zo eigen gaan maken dat zij overal waar zij komen dat thuis zullen gaan uitdragen.
 • Jij verandert zelf, maar jij verandert vervolgens ook andere mensen die willen weten waar komt dat vandaan?
 • Op een gegeven moment wordt je volwassen en dan, ook als je weggaat, leef je vanuit de dna die je in je draagt.
 • Ik geloof dat jullie nu in een periode komen, waarbij er beter zicht is op de erfenis. Laat je je erfenis niet afnemen, maar ga dan staan niet in eigen kracht maar in de kracht die God je geeft (sterven aan jezelf, ontvangen uit genade).
 • Piet had voor ons het beeld van een puzzel;
  God heeft jullie recent het beeld van een puzzel laten zien. Dat beeld is niet nieuw, maar nu het in het licht begint te komen, worden er veel meer details zichtbaar. Verder is het veel groter dan jullie toen dachten en nu nog denken. Het probleem zit in jullie. Sommigen vinden de puzzel te groot en weten niet waar hun puzzelstukje past. Het gaat erom dat je ieder met je puzzelstukje aan de slag gaat, dan wordt de puzzel stukje voor stukje gelegd, wordt werkelijkheid. En er zullen nog een heleboel puzzelstukjes (mensen) bij komen om de puzzel te leggen.
 • Het wordt hier super te klein, je moet niet (alleen) naar een gebouw zoeken, maar een heel gebied waar je invloed op uitoefent. Jullie denken nog veel te veel zondag is kerk, maar jullie zijn de kerk en die gaat overal naar toe. Er moet ruimte komen in je hart voor de ander, de nieuwe puzzelstukjes, de mensen van buiten. Begin met je ene stukje te leggen en zoek anderen erbij om de puzzel compleet te kunnen maken.