Preek van de Week

Petra van de Weetering sprak op deze visie-zondag (waar bouwen we aan) over onze geloofswaarden.
Ze legde uit hoe een ” eigen”  gebouw daar goed bij past, juist nu we de beweging ” van binnen naar buiten” maken.
Een nieuw gebouw is daarom, naast het trainen van nieuwe jonge leiders, een belangrijke prioriteit voor het komende jaar.

Ze herinnerde ons aan een aantal profetische woorden die in het verleden over de gemeente zijn uitgesproken, waarin de beweging naar buiten en een nieuw gebouw werden voorzegd, (sept 2007 en mrt 2008, apr 2012).
De indruk die we nu hebben is dat de tijd voor de verwerkelijking van deze profetische woorden is aangebroken.

Petra  legde uit dat het om een grote nieuwe stap in geloof gaat.
Zij zag een gemeente die een plek in de samenleving van Nijmegen in ging nemen, waar niemand meer omheen kon.
Een plaats van hoop, genezing en herstel, van groeien in identiteit, een plaats van opleiding en training, een plaats waar de hemel de aarde raakt. Een gemeente met een opdracht om, als familie, Gods koninkrijk concreet zichtbaar te maken in Nijmegen en ver daarbuiten.

Ze gebruikte het voorbeeld van Nehemia, die van zijn Perzische koning toestemming kreeg om de muren van zijn vaderstad Jeruzalem te herbouwen.
Hij nam, als buitenlander/buitenstaander eigenaarschap voor de (her) bouw van de muren en de tempel van Jeruzalem.

Ze riep ons op om, op dezelfde manier, ons de visie voor een eigen gebouw toe te eigenen en ons dit komende jaar met onze tijd, geld en capaciteiten in te zetten voor de realisatie van deze visie. Ook vroeg ze ons om onze dromen over een eigen gebouw met haar te delen.