Preek van de Week

Jaco Smit sprak over getuigen over Jezus met woorden in combinatie met bovennatuurlijke tekenen en wonderen, (Romeinen 15: 18-19).

Het volle (complete) verkondigen van het evangelie (de blijde boodschap) van Jezus vindt plaats door een combinatie van woorden en van daden in de vorm van tekenen en wonderen.

Het stelde de realiteit van onze natuurlijke wereld en de bovennatuurlijke realiteit van God, van Jezus die in ieder van ons woont tegenover elkaar.

Evangelisatie is niet alleen zeggen dat Jezus van de ander houdt, maar dat ook aan de ander laten zien door tekenen en wonderen. Om dat te doen moeten we ons ervan bewust zijn dat Jezus in ons woont en ons Zijn autoriteit verleent en erop vertrouwen dat de Heilige Geest, als onze helper, ons Zijn bovennatuurlijke kracht geeft om die tekenen en wonderen te doen.

De vraag is welke realiteit er groter is in je: die van de wereld of die van Jezus, want in de mate dat Jezus realiteit in je groter is dan de wereld heb je autoriteit.

Jaco stelde ons de vraag: Hebben we als gemeente geloof voor 5 personen in Hatert die tijdens de Move week tot geloof komen en die volgend jaar het Move team versterken?

Verder vroeg hij ons ook:
– welke negatieve realiteit wil je bij jezelf aanpakken?;
Hij deed een suggestie:
– als je dat moeilijk vindt spreek dan (profetisch) de gewenste situatie over jezelf uit;
Hij daagde ons uit:
– wat is in het natuurlijke onmogelijk, waar je in de realiteit van het bovennatuurlijke voor wilt gaan; begin daar dan nu aan!