Leidersteam update September 2019

Afgelopen februari hebben we tijdens Vision Sunday onze nieuwe visie, missie en waarden gepresenteerd. We hebben verteld dat we graag stappen naar buiten willen zetten, maar om dat te kunnen doen moet ons Berea huis en familie sterk en gezond zijn! Vooral omdat we, als team, de indruk hebben aan de vooravond van een nieuw seizoen te staan. Hoe hebben we hierin geïnvesteerd?

  • Onder andere door het trainen van nieuwe (jonge) leiders in de gemeenten. Vanuit de Discover groepen hebben mensen gesproken op zondagochtend en daarnaast draaiden er meerdere InterAct diensten. Op 8 september werd er een speciale avond georganiseerd voor iedereen die leiding geeft aan een onderdeel in de gemeente! Nieuwe leiders trainen is belangrijk maar dat kan niet zonder de leiders van nu! Dit was een succesvolle avond!
  • Door het contact met de Braziliaanse organisatie Dunamis, via verschillende wegen; Felippe heeft gesproken in Berea, er is een miniconferentie georganiseerd en Dunamis heeft deze zomer, hun eerste Greenhouse week uitgerold. Als Berea hebben we praktisch gefaciliteerd. Voor nu is er regelmatig contact en onderzoeken we op welke manier we elkaar in de toekomst kunnen ondersteunen en versterken.
  • Op korte termijn zullen we een update geven rondom de zoektocht naar een ander gebouw. Naast alle missionaire activiteiten die Berea onderneemt, is dit een praktische stap die we naar buiten toe zetten, om echt concreet handen en voeten te geven aan onze missie in Nijmegen!
  • Move@Hatert heeft een periode van 10 jaar sportprojecten afgerond afgelopen zomer. Vanuit de wijk was er een geweldig grote opkomst en met een krachtig team was het een bijzonder geslaagde afsluiting! Als Berea zijn we enorm dankbaar voor al deze jaren waarin we Move hebben kunnen ondersteunen en deel zijn geweest van verandering in Nijmegen door de impact die Move heeft gehad in Hatert.
  • In de afgelopen maanden horen we, als leidersteam, meer en meer mooie getuigenissen terug over wonderen, genezing, persoonlijke doorbraken enz. We zoeken nog naar concrete manieren waarop we dit kunnen delen met jullie, behalve door daar op zondagochtend ruimte aan te geven. Máár het is (voor ons) een mooie bevestiging én bemoediging van hoe God werkt in onze levens! En dat we als Berea huis bezig zijn om te groeien en steeds krachtiger te worden!

Op 15 september is onze tweede Vision Sunday dienst! In de afgelopen maanden hebben we onze missie nog meer scherp gesteld en dit willen we tijdens deze dienst graag presenteren. Piet van Walsem heeft ons in dit proces enorm geholpen en daar zijn we hem dankbaar voor!

Je bent van harte welkom en we hopen je aanstaande zondag te zien!

Namens het leidersteam,

Petra en Jaco