Introductie jaarthema 2018

Afgelopen zondag is het jaarthema voor 2018 geïntroduceerd. Een korte samenvatting:

Dit komende jaar zal in het teken staan van het thema ‘Leven vanuit het nieuwe verbond‘. Vorig jaar lag onze focus op het herdefiniëren van onze missie, visie en geloofswaarden, waardoor we nog meer in onze identiteit als gemeente zijn gaan staan. Het thema voor 2018 volgt hierop, want we geloven dat er nu een periode gekomen is waarin we gaan leven vanuit deze identiteit.

In de afgelopen tijd hebben we aantal profetieën ontvangen over onze gemeente. Onder andere dat er een stofstorm zal plaatsvinden en dat we geschud zullen worden. We geloven dat deze profetieën waar zijn en dat we dit kunnen verwachten dit jaar. Het betekent wel dat we mogelijk een oude manier van denken en doen zullen moeten achterlaten.

We weten niet precies hoe deze stofstorm en het schudden eruit zullen zien, behalve dat het ons als gemeente, uit onze comfort zone zal halen. Maar we geloven ook dat, wanneer dit soort dingen gebeuren, God ons eigenlijk de ruimte geeft om te kunnen zien wie we daadwerkelijk zijn. Als we open staan om een beetje geschud te worden en we weten wat en in wie onze identiteit is, staan we sterk. Dan kunnen we in vrijheid leven binnen Gods koninkrijk en daardoor leven binnen het nieuwe verbond.

Door de preken zullen we samen gaan ontdekken wat leven vanuit dit nieuwe verbond inhoud. Hoe ziet Gods koninkrijk eruit binnen de kaders van dit verbond? En hoe kunnen we praktisch handen en voeten aan dit verbond geven, aan de hand van onze geloofswaarden binnen Berea? We zullen dit jaar uitgebreid de tijd nemen om ons hier in te verdiepen.

Note: Er wordt gewerkt aan de aanleg van een verzameling van alle woorden, indrukken en profetieën die we ontvangen hebben. Die zal te zijner tijd op het afgesloten deel van de website geplaatst worden.