Help je mee sparen voor ons Compassionkind?

Kennen jullie Justin? En weten jullie kinderen wie Justin is? 

Aan alle ouders: Voor de meeste kinderen is hij zeker geen onbekende, aangezien er tijdens de kinderdienst van de Lammetjes, Adelaars en Kids Connect voor hem gespaard wordt. De gemeente ondersteunt Justin namelijk via Compassion, en wij wilden met de kinderen heel veel geld ophalen voor hem! In het begin (vanaf 2014) lukte dat best goed. Maar de laatste tijd niet meer. Wij merken bij alle groepen dat er nog maar heel weinig kinderen geld meenemen voor hem. En dat is heel jammer. Wij willen graag de kinderen laten helpen met het betalen van het vaste maandbedrag, of ook wat extra’s voor Justin betalen, bijvoorbeeld een verjaardagscadeau. Het is ook een leuke manier om de kinderen te leren om te delen!

Nu weten wij ook wel dat je als ouders steeds minder geld op zak hebt, aangezien bijna alles onzichtbaar via een pasje of telefoon betaald kan worden. Wij sparen echter nog ouderwets met een spaarpot. En horen die graag goed rammelen.

Hierbij doen we dus een oproep aan jullie als ouders, om op zondag toch echt een beetje echt geld op zak te hebben, als je kind naar een van bovengenoemde kinderdiensten gaat. Alvast heel erg bedankt!

Om nog even iets over Justin te vertellen: 

Hij heet voluit Justin Anderson Morillo Colon, en woont in de Dominicaanse Republiek. Hij is nu 7 jaar.                                                     Hij woont met zijn moeder en zus. Zijn vader is weggegaan. Zijn moeder zorgt voor het huishouden. Hij gaat naar school, houdt van rekenen, en van spelen met de andere kinderen. Op zondag gaat hij naar zondagsschool. In zijn omgeving is er weinig vast werk, de meeste mensen werken als straathandelaar. Compassion helpt met hun project daar, ook de gemeenschap om Justin heen, o.a. door vakonderwijs voor de volwassenen.