Getuigenis n.a.v. de conferentie “Who am I & What am I created for?”

Als je Brian voor het eerst ziet, zou je waarschijnlijk in eerste instantie niet zeggen dat hier een charismatische, profetische christen voor je staat. Met z’n brede voorkomen, tatoes en baard lijkt het een man waar je niet graag ruzie mee wilt. Toch blijkt het maar weer hoe uiterlijk kan bedriegen: zo gepassioneerd als hij is, preekte hij afgelopen weekend tijdens de conferentie over Gods Liefde vanuit een hoek die, zoals hij dat zelf noemde, ‘niet zo populair is’. De rode draad van zijn teachings was het thema ‘the Fear of God’; de vreze des Heren zoals we dat in het Nederlands zouden noemen.

Inderdaad een thema waarvan ik bij mezelf bemerkte dat het iets triggerde. Juist omdat het zo’n spannend thema is wilde ik graag horen wat hij erover te zeggen had, maar ook hoe hij het voor elkaar zou krijgen om dit thema te bespreken in het grotere plaatje van Gods liefde.
En dat deed hij!

Het was raak, pittig en intens wat hij vertelde. Het maakte dat ik me soms wat oncomfortabel voelde, zonder dat het ongemakkelijk was. Dat is denk ik een goed teken. We zouden als christenen niet naar de kerk of een conferentie moeten gaan om ons continu lekker en op ons gemak te voelen. Soms mag het best eens schuren. En dat deed het.
Zeker toen er op een gegeven moment de mogelijkheid werd gecreëerd om naar voren te komen en iets te vertellen over wat je op je hart had, iets wat je ‘op wilde biechten’. Dat was een ontzettend bijzonder moment van openheid maar vooral ook van familie zijn. Daar waar gemeente zijn om gaat: lief en leed delen met elkaar, het voor Gods troon brengen en er lichter uitkomen.

Dit weekend was een heerlijke combinatie van aanbidding, bidden voor genezing, teachings, gezelligheid, openheid maar bovenal heel veel liefde.
Dat er nog maar heel veel van dit soort mooie conferenties mogen komen!

Juliëtte de Valk