10 jaar Move@Hatert!

Deze zomer gaat een heel bijzonder zomerproject zijn voor Move@Hatert. Enerzijds omdat we gaan vieren dat we 10 jaaractief zijn in deze mooie wijk, anderzijds omdat het (voorlopig) het laatste jaar van Move in Hatert gaat zijn. In dit bericht willen we al kort terugblikken op die 10 geweldige jaren en tevens uitleg geven over het stopzetten van ons geliefde project.

Sinds 2009 is het team van Move actief in Hatert. De visie van Move@Hatert draait om 3 passies: passie voor sport, passie voor mensen en passie voor Jezus. De afgelopen 10 jaar hebben we mooie gebeurtenissen meegemaakt. In het begin waren het alleen de zomerprojecten en later zelfs wekelijks op de donderavonden dat we sport- en spelactiviteiten georganiseerd hebben voor kinderen en jongeren. We zijn echt gaan houden van veel van de kids en tieners die we hebben zien opgroeien en veranderen. De projectweek in de zomervakantie en de afsluitende buurtbarbecue zijn elk jaar een hoogtepunt voor de wijk zeiden veel mensen in de wijk. We kijken met veel dankbaarheid terug op al die jaren van zaaien, bouwen en oogsten. Niet alleen het positieve effect op de wijk, maar ook op de vele betrokken teamleden door de jaren heen. 

Hatert is geen probleemwijk meer. In 2009 was Hatert een van de 40 probleemwijken (vogelaarwijken) in Nederland. Inmiddels is dat niet meer het geval. Een aantal van de vruchten van 10 jaar MOVE in Hatert:- 10 jaar lang is er bijna wekelijks een positief christelijk geluid te horen geweest- Ontelbaar veel mooie en waardevolle gesprekken met kinderen, tieners en buurtbewoners over hun leven en over God en geloof- Er is veel geïnvesteerd in de levens van veel kinderen en tieners- Enorm veel mooie getuigenissen zijn gedeeld over wat God in mensenlevens heeft gedaan wat veel impact heeft gemaakt in de wijk.- Er is 2 jaar lang een Youth Alpha geweest in Hatert waar een groep jongens aan deel heeft genomen met als veelgehoorde uitspraak daar (“dit is onze kerk”).- Jongeren zijn mee geweest naar christelijke zomer- en sportkampen. – Jongeren zijn een paar keer in de kerk geweest.- Move@Hatert wordt gewaardeerd door de bewoners van Hatert, welzijnswerkers en de gemeente Nijmegen.

Maar waarom dan stoppen?

Move@Hatert is de afgelopen jaren mogelijk gemaakt door een enthousiast en toegewijd sportteam, geleid door Ruben, Joanna, Loesje en Chris. Na jaren van inzet, hebben deze personen besloten na de zomer te stoppen met hun leiderschapsrol bij Move@Hatert en het stokje over te dragenaan anderen. Alleen is het op dit moment het geval dat er niemand is om het stokje aan over te dragen. De afgelopen maanden zijn hier binnen het sportteam van Move@Hatert en samen met het leiderschapsteam van Berea gesprekken gevoerd over hoe nu verder. De uitkomst hiervan is dat we op dit moment hebben besloten dat Move@Hatert na de zomer voorlopig zal stoppen voor een periode van een jaar. Dit is een moeilijke en verdrietige beslissing, maar op dit moment geloven we dat dit de meeste wijze beslissing is om te nemen. Dit doet niets af aan hetgeen de afgelopen jaar met veel inzet en passie is neergezet in Hatert. Deze zomer willen we daarom ook samen met de wijk 10 jaar Move@Hatert vieren! Als een mooie afsluiting en om de wijk en het sportteam van Move@Hatert te eren. Laten we er samen als kerk een spetterend laatste jaar van maken. Dus komen kijken en als je wil helpen met iets praktisch dan is dat zeer welkom!

Afgelopen zondag is er in dienst ook stil gestaan bij Move@Hatert.