Berea lanceert een Whatsapp en open Facebookgroep!

whatsapplogo

Lijkt het jou handig om voortaan alle wekelijkse berichten via WhatsApp te ontvangen?

Hoe werkt het?
Via de link meld je jezelf aan op de Berea Info groep. In deze groep komt ALLEEN de wekelijkse info te staan, niemand kan dus in deze groep reageren!
Naar het Berea Nijmegen nummer (0657190148) kun je natuurlijk wel gewoon bellen of een persoonlijke app sturen!

En voor wie het leuk en gezellig vindt om meer onderling contact te hebben met andere Bereanen, is er de nieuwe open Facebookgroep!

Read More

29 januari kennismakingsavond

Maak kennis met Berea. 29 januari 2019 van 19.30 tot 21.30 uur. Pastoor van der Marckstraat 56 in Weurt

Ben je nieuw, of kom je nog niet zolang in Berea en wil je graag op een ongedwongen manier de gemeente en het leidersteam beter leren kennen? Of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom op 29 januari! Het biedt je tevens de mogelijkheid om te connecten met andere mensen!

Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@bereanijmegen.nl of app naar 0657190148

Read More

Ben jij erbij in 2019? – Cleansing Stream Nijmegen

5 zaterdagen, 26 jan, 2 en 30 maart, 4 mei, 5de datum volgt. van 9.30-13.00 in de Boskapel, graafseweg 276 + retraite weekend 24 en 25 mei

Loop jij nog steeds tegen ‘dingen’ vanuit je verleden aan, verlang jij ernaar om vanuit vrijheid te kunnen leven en wil je dit combineren met solide Bijbels onderwijs over genezing, bevrijding en discipelschap? 
Meld je dan aan voor de nieuwe cursus Cleansing Stream Nijmegen!

Naast 5 zaterdagen en een retraiteweekend, wordt er tijdens de maandelijkse ontmoetingsavonden, op basis van een getuigenis, dieper op de lesstof ingegaan. De Retraite vindt plaats op de Kroeze Danne in Ambt Delden.

Heb je vragen of wil je graag aanmelden, stuur een mailtje naar Arie en Anne-Marie Dondorp via a.dondorp@yahoo.com

“De cursus helpt je om de positieve verandering vast te houden zodat je met plezier aan de slag kunt gaan met de dingen van het Koninkrijk die God op jouw hart legt. Tientallen mensen van onze (en andere) gemeenten hebben in de afgelopen jaren een (of meer) keer deelgenomen aan de cursus in Nijmegen en kunnen getuigen hoe God deze cursus heeft gebruikt om hun leven ingrijpend te veranderen. 
Bij de cursus wordt vaak het bijzondere effect van de twee praktische “retraite” dagen op de “Kroeze Danne” genoemd. Op de retraite wordt in een veilige, respectvolle en liefdevolle atmosfeer gebeden voor genezing en bevrijding op een groot aantal gebieden van het leven.”

Read More

Uitnodiging bruiloft Jakob en Margé

Lieve, mooie, leuke mensen van Berea, 
Volgende week zaterdag 22 december hopen wij, Jakob en Margé, te trouwen. We hadden jullie graag persoonlijk in de dienst toegesproken en uitgenodigd, maar helaas laat onze agenda dat niet meer toe. Bij deze nodigen we jullie dus van harte uit voor de kerkdienst en receptie. We willen jullie daarnaast vragen om te bidden, niet alleen voor ons huwelijk, maar vooral ook voor de gasten die tijdens de kerkdienst aanwezig zijn. We hopen echt dat zij aangeraakt worden door Gods Geest en dat harten veranderen. 
Daarnaast willen we jullie enorm bedanken voor de liefde die jullie ons gegeven hebben en de enorme gastvrijheid. We zijn deze gemeente echt gaan zien als onze geestelijke familie en zullen dan ook regemaltig de diensten blijven bezoeken. 

Veel liefs, Jakob en Margé

Kerkdienst Waterstaatskerk.
19.00 uur door Cees van Harten, met de meest FANTASTISCHE band die je je kunt wensen, namelijk de band uit Berea o.l.v. David!
Adres: Deldenerstraat 18, 7551 AG Hengelo 
Receptie, aansluitend aan de kerkdienst in Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal Haaksbergerstraat 51, 7554 PA Hengelo
JKB Jakob Kloosterman 06-38279865

Read More

Dankjewel!

Beste Bereafamilie, op de bijgaande foto’s zie je allereerst een supermooi bruin koppie: dit is Justine, mijn sponsordochtertje dat ik in Ghana heb ontmoet. Een lief en heel rustig meisje, heel bijzonder haar te mogen ontmoeten! Op de andere foto zie je een gebouw met 3 leslokalen op een Compassionproject in Togo. De gift die ik ontving vanuit de Berea collecte is hieraan besteed. Voortaan is de les in een lokaal in plaats van onder een boom of afdak. Dat maakt een groot verschil in ‘bij de les blijven’ én de les kan gewoon doorgaan als het regent. Heel erg bedankt iedereen! 

Read More

Support voor Sandra Keating

Zoals de meeste van jullie weten, is onze vriend en geestelijke vader John Keating onverwacht overleden aan een aneurysma.
We zijn dankbaar voor wat John Keating voor ons heeft betekend en willen deze dankbaarheid ook omzetten in zorg naar zijn vrouw Sandra. Een aantal gemeenteleden zullen bij de herdenkingsdienst zijn voor John die as vrijdag 18 oktober in Driffield (VK) wordt gehouden.
Als gemeente willen we Sandra Keating en haar gezin een gift geven van 1000 pond om zo onze zorg naar hen tastbaar te maken. Afgelopen zondag is er voor 497 Euro gegeven, graag willen we komende zondag weer een gift ophalen om tot het streefbedrag te komen. Wil jij ook je dankbaarheid tonen door te geven?

Je kunt ook zelf doneren via:

Berea Nijmegen
NL72ABNA0529072378
O.v.v. Support voor Sandra Keating

Read More

Update uit Bethel Redding van Frederique van de Weetering

Via deze link kun je Frederique’s vlogs volgen en zien wat zij allemaal meemaakt!

Read More

“Spoken Word”

Tijdens de dienst op zondag 9 september zal Juliette haar nieuwe “Spoken Word” introduceren en deze ook aan de gemeente laten zien. Samen met Jasper, die de muziek heeft gecomponeerd en Niek, die het filmwerk en de editing heeft gedaan, is hier afgelopen maanden hard aan gewerkt. Ook Elja heeft een bijzondere rol in deze film!
Met de teksten van de Spoken Words probeert Juliette bepaalde thema’s aan de orde te brengen en door middel van poëzie vorm te geven aan datgene wat ze van God ontvangt.

Read More

17 juni doopdienst

Op 17 juni is de volgende doopdienst!

Ben je nog niet gedoopt en wil je van deze mogelijkheid gebruik maken?
Stuur een mailtje aan info@bereanijmegen.nl of neem contact op met iemand uit het leidersteam.

 

Read More

Je getuigenis op de website!

Heb je een getuigenis om anderen mee te bemoedigen, dan kun je die vanaf nu ook via de website delen, direct op de homepage!
Check de link hier.

Read More

Gefeliciteerd!

Afgelopen vrijdag hebben Daniël en Sabine een dochter gekregen, zij heet Emmely Leonora Johanna van der Garde.

Read More

Naar Bethel Redding

Frederique van de Weetering gaat in september naar Bethel! In deze link vind je haar nieuwsbrief.

Read More

Jaco en Hanneke Smit hebben een dochter!

Op 10 november is Salomé Smit geboren. Bekijk hier het geboortekaartje.

 

Read More

Getuigenis n.a.v. de conferentie “Who am I & What am I created for?”

Als je Brian voor het eerst ziet, zou je waarschijnlijk in eerste instantie niet zeggen dat hier een charismatische, profetische christen voor je staat. Met z’n brede voorkomen, tatoes en baard lijkt het een man waar je niet graag ruzie mee wilt. Toch blijkt het maar weer hoe uiterlijk kan bedriegen: zo gepassioneerd als hij is, preekte hij afgelopen weekend tijdens de conferentie over Gods Liefde vanuit een hoek die, zoals hij dat zelf noemde, ‘niet zo populair is’. De rode draad van zijn teachings was het thema ‘the Fear of God’; de vreze des Heren zoals we dat in het Nederlands zouden noemen.

Inderdaad een thema waarvan ik bij mezelf bemerkte dat het iets triggerde. Juist omdat het zo’n spannend thema is wilde ik graag horen wat hij erover te zeggen had, maar ook hoe hij het voor elkaar zou krijgen om dit thema te bespreken in het grotere plaatje van Gods liefde.
En dat deed hij!

Het was raak, pittig en intens wat hij vertelde. Het maakte dat ik me soms wat oncomfortabel voelde, zonder dat het ongemakkelijk was. Dat is denk ik een goed teken. We zouden als christenen niet naar de kerk of een conferentie moeten gaan om ons continu lekker en op ons gemak te voelen. Soms mag het best eens schuren. En dat deed het.
Zeker toen er op een gegeven moment de mogelijkheid werd gecreëerd om naar voren te komen en iets te vertellen over wat je op je hart had, iets wat je ‘op wilde biechten’. Dat was een ontzettend bijzonder moment van openheid maar vooral ook van familie zijn. Daar waar gemeente zijn om gaat: lief en leed delen met elkaar, het voor Gods troon brengen en er lichter uitkomen.

Dit weekend was een heerlijke combinatie van aanbidding, bidden voor genezing, teachings, gezelligheid, openheid maar bovenal heel veel liefde.
Dat er nog maar heel veel van dit soort mooie conferenties mogen komen!

Juliëtte de Valk

Read More

Geen dag zonder (on) geloof

 

Claire studeert op de kunstacademie in Arnhem.
Ze heeft als studieopdracht een ruimte aangekleed met als thema geen dag zonder (on) geloof.
Iedereen is welkom om het te bezichtigen.

Read More