Kerstactie 2018 – Helping Hands

Briefjes met cadeauartikelen erop voor de kerstactie van dit jaar. Mensen konden mensen zo'n briefje uitkiezen met wat ze willen kopen.
Kaartjes van afgelopen zondag

Er zijn drie manieren waarop je mee kunt doen met de kerstactie van Helping Hands:

 • Een financiële gift (NL28 RABO 0175 8698 63 t.n.v. Stichting Helping Hands in Nijmegen)
 • Het kopen van een specifiek product dat op een kaartje staat
 • Voor beide gezinnen een kerstkaart schrijven

De kaartjes met de specifieke producten zijn inmiddels op, maar giften zijn nog zeer welkom!
Geld/producten/kerstkaarten kunnen zondag 2, 9 en 16 december worden meegenomen naar Berea!

Helpen jullie mee om ons familie-zijn ook uit te delen aan deze kostbare mensen?! 

“Een paar maanden geleden heb ik aan God gevraagd wat Hij dit jaar wilde met Kerst voor Helping Hands. Een paar weken later kreeg ik een indruk en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik ben daar echt superenthousiast over geworden, omdat ik geloof dat als God zo specifiek iets zegt, hij daar ook zeker iets mee wil doen. Ik geloof dat dit iets bijzonders zal uitwerken in de levens van deze mensen en dat God ons als Berea-gezin daarvoor wil gebruiken.

Dit is niet het enige dat Helping Hands gaat doen, maar we willen ons met deze actie richten op twee gezinnen die God op mijn pad heeft gebracht. We gaan kerstpakketten maken voor mensen en we gaan dat doen met dingen die op hun hart liggen. We gaan niet alleen de basisproducten geven, maar we willen hen laten zien dat we hun zien, dat we hen kennen. Dat we juist de dingen willen geven die zo graag zouden willen maar die voor henzelf niet binnen bereik liggen. Het merk koffie dat ze zo lekker vinden, een uitstapje naar de dierentuin dat al heel lang op hun verlanglijstje staat, etc. Nu even niet een keer de Lidl en de Aldi maar hun favoriete producten waar hun hart sneller van gaat kloppen. Omdat God wil laten zien dat hij een vader is die niet alleen zorgt voor het hoognodige maar voor wie ook de verlangens van hun hart belangrijk zijn. En wij mogen dat laten zien 😊.

Ik hoop dat iedereen sowieso mee wil doen met het schrijven van twee kerstkaarten. Deze gezinnen hebben allebei een zeer zwak sociaal netwerk en zullen nauwelijks kerstkaarten krijgen. Laten we ze verrassen met een enorme hoeveelheid kerstkaarten, dat zullen ze geweldig vinden! Als je wilt, vraag aan God wat je voor deze mensen als bemoediging op de kerstkaart mag schrijven, zodat ze zich ook op die manier gezien zullen voelen. Natuurlijk is gewoon ‘een prettige kerst gewenst’ ook prima, bijbelteksten zijn niet zo geschikt voor deze mensen 😉.”

Read More

Dankjewel!

Beste Bereafamilie, op de bijgaande foto’s zie je allereerst een supermooi bruin koppie: dit is Justine, mijn sponsordochtertje dat ik in Ghana heb ontmoet. Een lief en heel rustig meisje, heel bijzonder haar te mogen ontmoeten! Op de andere foto zie je een gebouw met 3 leslokalen op een Compassionproject in Togo. De gift die ik ontving vanuit de Berea collecte is hieraan besteed. Voortaan is de les in een lokaal in plaats van onder een boom of afdak. Dat maakt een groot verschil in ‘bij de les blijven’ én de les kan gewoon doorgaan als het regent. Heel erg bedankt iedereen! 

Read More

Ophalen oud papier voor Move@Hatert aanstaande woensdag

Wie (18 jaar en ouder) wil aanstaande woensdagavond mee om oud papier op te halen? 

Praktische informatie:
Datum: 28 november
Tijd: 17:45 – 20:00
Contact: Maurice Hermsen op 06-51600161

Startpunt: Professor Bellefroidstraat, Nijmegen. Dit is achter Ol-round bowlingcentrum en bij de GGD voor. Daar krijg je schoenen met stalen neus, hesjes en eventueel handschoenen.

Per kilo papier dat we ophalen verdienen we geld voor Move@Hatert. Daarnaast is het leuk werk om te doen en mag je 2 uur lang achter een DAR vuilniswagen hangen.

Read More

Update Hanka en Derk

Hanka hier met tekst en een video. Weer even een teken van leven vanuit het prachtige Zuid-Afrika. We zijn blij dat het lente geworden is want het was soms bibberen de afgelopen maanden. Wat veel mensen uit Nederland onderschatten is dat het soms wel echt koud kan worden hier. Er is hier geen lekkere vloerverwarming of kachel en met temperaturen tussen de 7 en 15 graden is het gewoon koud in huis. Maar gelukkig schijnt het zonnetje weer lekker dus het wordt alleen nog maar beter. Zo even heerlijk Nederlands over het weer gepraat… Nu kunnen we door 😉
Het is zeer begrijpelijk dat de jongeren toevlucht zoeken tot iets waardoor ze hun zorgen en pijn kunnen vergeten want zij maken zeer pijnlijke dingen mee. De moeder van een van de jongens bijvoorbeeld is altijd dronken. Zijn vader is overleden en er is niemand die voor inkomen voorziet bij hem thuis. Zijn moeder geeft al het geld wat ze hebben uit aan alcohol en de momenten dat ze nuchter is, zijn zeldzaam. Ze begint in de ochtenden al te drinken en als deze jongen thuis komt van het Skills Centre treft hij altijd een dronken moeder met veel anderen dronken in zijn huis aan. Hij kan niet rustig slapen want er wordt altijd geschreeuwd of hij wordt uit zijn bed getrokken om op de bank te gaan slapen omdat iemand die dronken is niet naar huis kan. Er is geen eten en hij probeert soms aan eten te komen voor hem en zijn jongeren nichtje van 9 die ook in het huis woont. Als hij echt honger heeft gaat hij sporten want dan voelt hij de honger in zijn maag niet meer.

Een andere jongen vertelde mij vorige week in tranen dat hij zich zo alleen voelt. Hij heeft geen ouders meer en een familielid die er nog wel is heeft een poging tot misbruik gemaakt maar gelukkig kon de jongen nog net puit het raam springen. Hij zei: ‘er is niemand die om mij geeft’. Als je zoiets hoort dan breekt je hart want je weet dat hij helaas geen familie heeft die goed voor hem zal zorgen. Het doet pijn dat wij hem niet kunnen bieden waar hij recht op heeft namelijk; liefdevolle mensen om hem heen die hem steunen en de liefde geven waarna hij zo verlangt. Wij zijn er natuurlijk wel maar wij en hij weten ook dat wij terug gaan naar Nederland en dat hij dan nog steeds hier is. Gelukkig mogen wij geloven in een God van trouw en die ontzettend veel van deze jongen houdt en het is gaaf om hem hierover te vertellen.

We hadden twee weken geleden een indrukwekkende vrijdag. We hebben met elkaar de Jezus film gekeken en met elkaar het avondmaal gevierd. Veel van de jongeren raakte di ten moesten ook huilen. Sommige jongeren hebben hun leven aan Jezus gegeven! 🙂

Het leven met Jezus is het meest waardevolle wat wij hun kunnen laten zien want dat is de hoop voor hun (net als iedereen trouwens) want ook al moeten zij in verschrikkelijke omstandigheden opgroeien met een groot gebrek aan mensen die hun liefde geven: er is een oplossing. En dat is niet onderwijs, geen baan en zeker niet geld. Dat is Jezus alleen.
 Juist door de moeilijke maanden zijn we maar weer eens te meer gaan beseffen dat het mooiste wat wij kunnen geven aan mensen is de boodschap over Jezus. Kennen jullie het liedje: turn your eyes upon Jesus? Wij gaan proberen dit zoveel mogelijk te doen want hoe groot en onmogelijk soms problemen lijken waar wij hier tegen aan lopen. Alles zal verdwijnen in het licht van Jezus.

Wees niet bezorgd, het wordt geen preek we stoppen hier ;-). We willen alleen nog even zeggen dat het verder goed met ons gaat! Hanka had wel haar enkelbanden gescheurd met voetbal maar dat gaat al de betere kant op. Derk maakt nog steeds stroopwafels – punt, nee, gekheid – en is druk bezig dit bedrijf zelfvoorzienend neer te zetten zodat het een werkplek biedt voor meerdere jongeren. En Jeroah slaapt en speelt heerlijk. De komende weken komt er ook familie op bezoek dus dat is natuurlijk erg gezellig en fijn om ons leven hier te delen met hun.

We krijgen vaak super leuke reacties van jullie en dat waarderen wij echt. Zo leuk hoe jullie meeleven en ons supporteren. We vinden het super leuk om ook van jullie te horen hoe het gaat. Zoals sommige hebben gemerkt zijn we wel soms langzaam met reageren maar we vinden het wel heel leuk :-).

Nog even een leuk filmpje van afgelopen vrijdag en als je Derk wilt inhuren voor je dansfeestje, dan kan je altijd een e-mail sturen ;-).

 

Read More

Update uit Bethel Redding van Frederique van de Weetering

Via deze link kun je Frederique’s vlogs volgen en zien wat zij allemaal meemaakt!

Read More

Update van Derk & Hanka in Zuid-Afrika

In deze link vindt je een mooie update van Derk en Hanka Oosterveld in Zuid-Afrika! Wil je meer weten over wie Derk en Hanka zijn of over hun werk, bekijk dan hun website hankaderk.nl.

 

Read More

BuurtBBQ Move@Hatert

We zoeken nog drie sterke personen die op vrijdag 10 augustus willen helpen met het op- en afbouwen van de BuurtBBQ. Het opbouwen start om 15.00u en het afbouwen om 2030u.

Wil jij meehelpen? Stuur een mailtje naar info@bereanijmegen.nl of neem contact op met Ruben Allen op 06-12212798. Alvast bedankt!

En natuurlijk ben je van 6-10 augustus altijd welkom om langs te komen op het veld! 

 

Read More

Laatste info rondom Sportweek MOVE@hatert

Heel wat handen gingen omhoog toen Ruben, op zondagochtend 8 juli, vroeg wie er allemaal mee zou helpen komende zomer! 

We zijn nu nog dringend op zoek naar iemand die op donderdag 9 augustus van 11.00-21.30 uur op locatie het sportteam facilitair wil ondersteunen. (Klaarzetten maaltijden*, opruimen en schoonmaken, drinken verzorgen op het veld, evt. boodschappen doen enz.)

Heb jij ruimte op 9 augustus? Stuur een mailtje naar info@bereanijmegen.nl of neem contact op met Ruben Allen op 06-12212798. Alvast bedankt!

En natuurlijk ben je van 6-10 augustus altijd welkom om langs te komen op het veld! 

* Maaltijden worden gebracht.

Read More

Gideon Tjalsma gaat met World Servants naar Zambia/boterkoekactie

In deze link vind je het toffe verhaal van Gideon over zijn reis naar Zambia. Wil je de boterkoekactie sponsoren? Check dan Gideon’s pagina op de website van World Servant.

Read More

MOVE@Hatert team ondersteunen?

Spel&Sportweek MOVE@Hatert: wil jij, samen met andere bereagangers, meedoen of ‘iets’ bijdragen deze zomer…dan het liefst: tijd!!

De komende weken vind je in de collectemand op zondagochtend een handig schema waarop je eenvoudig kunt aanvinken waarbij je betrokken wilt zijn. Na invulling leg je dit schema weer terug in de collecte mand. En je kunt natuurlijk gerust iemand vragen om samen mee te helpen!

Een mooie kans om als gemeente vertegenwoordigd te zijn in de stad, te dienen en om een positieve invloed uit te oefenen in Hatert.

Lees meer over het project op move-nijmegen.nl. Je kunt je via de site ook aanmelden!

 

Read More

MOVE@Hatert 2018- Sportweek 6 t/m 11 augustus

Vanuit MOVE@Nijmegen vinden er, in samenwerking met verschillende kerken in Nijmegen, ook dit jaar weer drie zomerprojecten plaats.
Berea host MOVE@Hatert. In Hatert wordt deze sportweek dit jaar voor de 9de keer georganiseerd.
Vanaf de start heeft MOVE@Hatert
 een geweldige invloed; er hebben ondertussen veel positieve veranderingen plaatsgevonden in deze wijk.

Tijdens de sportweek van maandag 6 t/m vrijdag 11 augustus, zijn er dagelijks allerlei activiteiten voor verschillende doelgroepen.
Van 14:00-16:00: (creatieve) activiteiten voor de kinderen van de basisschoolleeftijd.
Tussen 19:00-21:00: een programma voor jongeren vanaf 13 jaar.
Op vrijdag 11 augustus wordt de week afgesloten met een Buurt-BBQ, wat elk jaar weer een groot succes is!

Van 1 t/m 4 augustus gaat het team naar een mooi klooster in Oosterhout (Brabant), om de sportweek voor te bereiden.
Naast sport & spel, is er tijd om zich geestelijk voor te bereiden en elkaar te leren kennen. De minimale leeftijd om als teamlid mee te doen is 16 jaar.
Heb je een hart voor Jezus en is dit iets voor jou? Mail dan naar missions@bereanijmegen.nl
Daarnaast zijn er natuurlijk legio andere mogelijkheden om betrokken te zijn en mee te werken. Info hierover volgt nog.

Het is een eer om hier als Berea bij betrokken te zijn en invloed te hebben in onze stad!
Als gemeente zien we uit naar de impact die we dit jaar weer zullen hebben!

Bij deze alvast de uitnodiging: bid mee, blijf op de hoogte of kom gewoon langs op het sportveld tussen 6 en 11 augustus, hiermee bemoedig je het team enorm! 

Klik hier voor meer info over MOVE@Nijmegen.

 

Read More

Opdragen en presentatie

Aanstaande zondag wordt Jeroah Oosterveld opgedragen in de gemeente. Derk en Hanka zijn als verrassing met hem naar Nederland gekomen! Na de dienst geven zij een presentatie over hun werk in Zuid-Afrika.

 

 

Read More

Opbrengst banketletter actie

Er zijn in totaal 69 banketletters verkocht tijdens de actie voor Derk & Hanka! Dit en extra donaties hebben een geweldige opbrengst van € 1020,- opgeleverd. Bedankt allemaal.

 

Read More

Koken voor Move@Hatert

Het nieuwe seizoen is van start gegaan en dit betekent dat wij weer iedere donderdagavond aan het sporten zijn in Hatert! Al dat sporten maakt natuurlijk hongerig, dus de afgelopen jaren hebben een aantal lieve kokers ons voorzien van een gezonde maaltijd. Echter komen we dit jaar nog kokers te kort.

Heb jij daarom zin om ons, een paar keer per jaar, te voorzien van een gezonde maaltijd voor 5-10 personen?
Het liefst hebben wij dat de maaltijd bezorgd wordt zodat we ons kunnen focussen op het team en de jongeren/ kinderen en verder kunnen alle onkosten gedeclareerd worden.
Kun je niet wachten om te beginnen met kokkerellen? Meld je dan aan via Jicke Kraaijenbrink – +31 6 54774058.

Read More

Helping Hands

Helping Hands is alweer bijna twee maanden dicht, tijd voor een update voor jullie. Mijn time-out periode is nog niet voorbij, maar er zijn wel een paar dingen duidelijk geworden die ik graag wil delen. Als bestuur hebben we een aantal beslissingen genomen.

Het belangrijkste is: Helping Hands gaat door, maar op een andere manier. We willen ons meer richten op onze oorspronkelijke doelstelling, namelijk een vangnet zijn voor mensen die nergens anders terecht kunnen. We blijven noodvoedselpakketten maken en we gaan ook kledingaanvragen en andere aanvragen op eenzelfde manier doen. Dus gericht kleding of spullen kopen voor mensen die niet bij de Kledingbank terecht kunnen en die ook echt geen geld hebben om naar een winkel van het Leger des Heils te gaan, bijvoorbeeld. Of een paar planten kopen voor een bejaarde die daar zo naar uitkijkt maar die daar geen geld voor heeft. We willen meer inspringen op specifieke noden van mensen.

Dit heeft tot gevolg dat we de winkel van Helping Hands zullen sluiten en dat we vanaf een andere locatie zullen gaan gaan werken.

In september zullen we een garage-sale houden, alle spullen die we niet meenemen naar de nieuwe locatie zullen worden verkocht. Als jullie daarbij willen helpen dan hoor ik dat graag, daar hebben we zeker hulp bij nodig! 0634150433

Groetjes, Judith

Read More

Move@Hatert

Van 14-18 augustus gaat voor het 8e jaar ons jaarlijkse project Move@Hatert van start.

Tijdens deze 5 intensieve dagen willen we d.m.v. sport en spel de jongeren uit de wijk Hatert beïnvloeden met de liefde van Christus en strekken ons er naar uit dat ze een ontmoeting zullen hebben met de Levende God.  Op de vrijdag avond is er een afsluitende buurt BBQ waar we veel mensen mogen verwelkomen.

Move@hatert is een project wat we als gemeente met elkaar willen doen en daarom hebben we jou hulp echt nodig bij:
– het opbouwen en afbreken van de tenten
– contact leggen met wijkbewoners
– voorbede voor deze hele week (er komt een aparte gebedsmail)
– De afsluitende buurt BBQ op vrijdag 18 augustus.

stuur even een mailtje naar bereanijmegen@gmail.com

Ruben Allen (Berea Missions)

Read More

Move@Hatert

Van 14-18 augustus gaat voor het 8e jaar ons jaarlijkse project Move@Hatert van start.

Tijdens deze 5 intensieve dagen willen we d.m.v. sport en spel de jongeren uit de wijk Hatert beïnvloeden met de liefde van Christus en strekken ons er naar uit dat ze een ontmoeting zullen hebben met de Levende God.  Op de vrijdag avond is er een afsluitende buurt BBQ waar we veel mensen mogen verwelkomen.

Maar……………..We hebben nog mensen nodig die kunnen helpen met de op en afbouw en tijdens de laatste dag willen helpen met de BBQ. Zonder jou/jullie hulp kunnen we niet en we willen de mensen van het sportteam zoveel mogelijk vrijzetten om bezig te zijn op het veld. Verder zoeken we nog een groep voorbidders die tijdens deze week op de bres willen staan.

Je kunt je aanmelden via de link hieronder. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEPcXNUmuxXodVtRgRNtwhrUwFOHy4AWItyVCXzXKFyRHfrg/viewform?usp=sf_link

Ruben Allen (Berea Missions)

Read More

Beréa Missions

Dag allemaal,

Volgende week vrijdag vertrek ik naar Zuid-Afrika om Hanka & Derk te bezoeken.

Vanuit Berea Nijmegen ondersteunen wij hun en het werk dat zij daar doen. Tijdens mijn bezoek zal ik een weekje helpen bij de Skills Centre waarbij H&D betrokken zijn. Naast het feit dat dit een geweldige reis zal zijn waar ik erg naar uit kijk. Hoop ik ook dat dat mijn aanwezigheid een bemoediging zal zijn voor H&D en dat ze zullen ervaren dat wij vanuit Beréa Nijmegen betrokken zijn met het werk dat zij daar doen!

Twee praktische vragen:

•    Wil jij een leuke boodschap/bemoediging opschrijven en meegeven aan Hanka & Derk dan kan dit a.s. zondag (19 maart)!

•    Heb je nog een oude smartphone thuis liggen dan kunnen H&D deze goed gebruiken. Zie hieronder een toelichting van Derk:

#Gezocht smartphones voor Hanka & Derk in Zuid-Afrika!

Voor de jongeren van ons Skills Centre zijn we op zoek naar tweedehands mobiele telefoons. Op dit moment werken en leren ze bij ons verschillende vaardigheden. Eens in de zoveel tijd gaan we met de jongeren iets kopen als beloning voor hun harde werken. Veel jongeren geven aan dat ze voor een telefoon willen sparen. In plaats van ze hier te kopen heb jij misschien nog een oude liggen die we graag zouden willen geven aan de jongeren. Heb je nog een oude liggen waar tenminste Whatsapp op werkt? Wil je hem dan aan Ruben Allen geven op zondag 19 maart, dan neemt hij ze mee naar Zuid-Afrika!

Read More

Koken MOVE@Hatert

Dag mooie mensen van Berea Nijmegen,

Vanuit Move@Nijmegen hebben wij elke donderdag een outreach in Hatert. Met een geweldige team van 10 personen zijn wij daar wekelijks actief om de liefde van God te laten zien door middel van voetbal, spelletjes, kookactiviteiten en nog veel meer.

Voordat we de wijk in gaan eten wij als team een maaltijd en krijgen we een stuk onderwijs, zodat we geestelijk als fysiek klaar zijn om de liefde uit de delen.

Aangezien de teamleden rechtstreeks vanuit werk, of studie komen is het zeer fijn als iemand anders voor ons kookt. Momenteel komen we een aantal kokers te kort. Ben je enthousiast over Move@Hatert dan zouden we het fantastisch vinden als je ons wilt ondersteuning door een maaltijd te koken.
Praktische informatie:

 • Je kookt ongeveer 1x in de 6 weken;

 • Je kookt voor een groep van 6 tot 10 personen;

 • Het zou geweldig zijn als het eten naar Hatert wordt gebracht rond 18u. Mocht dit niet lukken dan kan het eten ook opgehaald worden;

 • Gemaakte kosten kunnen gedeclareerd worden.

  Ben je enthousiast om te koken, of heb je vragen dan kun je bij Jicke Kraaijenbrink (j.vandeweetering@gmail.com) terecht voor meer informatie.

  Ooit weleens achter een vuilniswagen willen werken? Dan is dit je kans!

  Naast kokers zijn wij op zoek naar personen (18+) die willen helpen met het ophalen van oud-papier voor Move@Hatert. Een keer per maand halen wij in samenwerking met DAR het oud-papier op in Nijmegen-Oost. Per keer verdienen wij ongeveer 250 euro voor twee uurtjes werken.

  Voor de volgende data zoeken wij nog vrijwilligers: 22/2, 22/3, 19/4, 17/5.

  Dus wilt u ons op een leuke en praktische manier ondersteunen geef je dan op bij mij om een keer mee te helpen.

Bedankt voor jullie betrokkenheid.

Met vriendelijke groet, Ruben Allen (namens het hele team).

ruben.v.allen@gmail.com

Read More