Belangrijke info voor 24 februari Avondmaalsdienst + Lunch

Samen avondmaal vieren en samen lunchen aansluitend na de dienst op 24 februari. Berea Café open vanaf 10.00u.

Avondmaal:
Dit samen vieren als Berea familie is bijzonder! We zien uit naar ontmoeting met God en met elkaar en mooie getuigenissen na de dienst!

Praktische info voor de lunch:

  • Neem een kleine lunch voor jezelf + iets extra’s mee. Als je wilt, kun je delen met diegene bij wie je aan tafel zit. DIT KEER WORDT DE LUNCH NIET ALS EEN LOPEND BUFFET GESERVEERD.
  • Indien nodig, neem dan je eigen bord en bestek mee.
  • Er is helaas géén mogelijkheid om iets op te warmen of te koelen.
  • Je spullen kun je thuis afwassen, dus denk eventueel aan een extra tas:)
  • Wil je helpen opruimen na de lunch, heel graag! We zoeken hier uiteraard nog mensen voor. Dit duurt tot +/- 14.15 uur.

Voor vragen rondom de dienst of lunch, mail naar info@bereanijmegen.nl

Read More

Vision Sunday op 3 februari

3 februari vision Sunday. Berea cafe is open om 10.00. De dienst start om 10.30-12.00

Updates, visie, onze focus voor de komende maanden tot aan de zomer, een toffe tijd van aanbidding en om elkaar te ontmoeten, plus nog meer!! Ben je nieuwsgierig geworden? We zien je graag op de 3de!

Read More

Berea InterAct aanstaande zondag!

Community

Aanstaande zondag vindt alweer de vierde Berea InterAct dienst plaats! Dit keer met de thema’s ‘De kracht van identiteit’ en ‘De kracht van leiderschap en vaderschap’

Je bent van harte welkom in Berea Café vanaf 10.00 uur voor een kop koffie/thee of fris!

Klik hier voor meer info over deze InterAct diensten.

Read More

A miracle you can’t ignore: dinsdag 25 december

Programma is van 10.30 tot 11.30 op 25 december. Thema is A miracle you can't ignore.

Samen een krachtige tijd van aanbidding beleven en uitgedaagd worden door bijzondere getuigenissen! We sluiten af in Berea Café met een drankje en kerstlekkers!

Note: Voorafgaand aan deze kerstdienst is Berea Café gesloten! 

Read More

Berea InterAct aanstaande zondag!

Aanstaande zondag vind alweer de derde Berea InterAct dienst plaats! Dit keer met de thema’s ‘De kracht van aanbidding’ en ‘De kracht van doorzetten’.

Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur voor een kop koffie/thee of fris!

Klik hier voor meer info over deze InterAct diensten.

Read More

1 april = Avondmaal, Paasdienst en Lunch

Op 1 april, met Pasen, vieren we opnieuw samen avondmaal, op dezelfde manier als in januari.

Heb je behoefte aan gebed of wil je zomaar iets van God ontvangen dan kun je, na het avondmaal, naar de Ministry- & Gebedshoek of de Woorden & Profetie-hoek…God spreekt en Hij is goed en dat gaan we zien en ervaren!

Na de dienst gaan we verder met een gezellige Meet & Greet-lunch, in de vorm van een lopend buffet. Dus neem iets te eten mee wat we samen kunnen delen!

Voor drinken wordt gezorgd, (er is geen mogelijkheid om iets op te warmen).

 

Read More

Introductie jaarthema 2018

Afgelopen zondag is het jaarthema voor 2018 geïntroduceerd. Een korte samenvatting:

Dit komende jaar zal in het teken staan van het thema ‘Leven vanuit het nieuwe verbond‘. Vorig jaar lag onze focus op het herdefiniëren van onze missie, visie en geloofswaarden, waardoor we nog meer in onze identiteit als gemeente zijn gaan staan. Het thema voor 2018 volgt hierop, want we geloven dat er nu een periode gekomen is waarin we gaan leven vanuit deze identiteit.

In de afgelopen tijd hebben we aantal profetieën ontvangen over onze gemeente. Onder andere dat er een stofstorm zal plaatsvinden en dat we geschud zullen worden. We geloven dat deze profetieën waar zijn en dat we dit kunnen verwachten dit jaar. Het betekent wel dat we mogelijk een oude manier van denken en doen zullen moeten achterlaten.

We weten niet precies hoe deze stofstorm en het schudden eruit zullen zien, behalve dat het ons als gemeente, uit onze comfort zone zal halen. Maar we geloven ook dat, wanneer dit soort dingen gebeuren, God ons eigenlijk de ruimte geeft om te kunnen zien wie we daadwerkelijk zijn. Als we open staan om een beetje geschud te worden en we weten wat en in wie onze identiteit is, staan we sterk. Dan kunnen we in vrijheid leven binnen Gods koninkrijk en daardoor leven binnen het nieuwe verbond.

Door de preken zullen we samen gaan ontdekken wat leven vanuit dit nieuwe verbond inhoud. Hoe ziet Gods koninkrijk eruit binnen de kaders van dit verbond? En hoe kunnen we praktisch handen en voeten aan dit verbond geven, aan de hand van onze geloofswaarden binnen Berea? We zullen dit jaar uitgebreid de tijd nemen om ons hier in te verdiepen.

Note: Er wordt gewerkt aan de aanleg van een verzameling van alle woorden, indrukken en profetieën die we ontvangen hebben. Die zal te zijner tijd op het afgesloten deel van de website geplaatst worden.

Read More

Jaarthema 2018

Aanstaande zondag wordt ons nieuwe jaarthema ‘Leven vanuit het nieuwe verbond’ geïntroduceerd. Voor diegenen die aanstaande zondag niet aanwezig kunnen zijn; er komt een uitgebreide versie van de introductie in de Berea info van volgende week.

 

Read More

Open thema’s

Ondertussen is er een einde gekomen aan de preken-serie over de zeven waarden van Berea. We hebben ons hier vanaf september in verdiept. De komende tijd gaan we niet aan de slag met een specifiek of overkoepelend thema, maar zal er op zondagochtend gesproken worden aan de hand van losse onderwerpen.

 

 

Read More

Presentatie van afgelopen zondag

Afgelopen zondag zijn we uitgedaagd om te onderzoeken hoe we onze gaven en talenten in kunnen zetten in de gemeente door verbinding te zoeken. Wil je de presentatie graag opnieuw bekijken, klik dan op onderstaande link.

Zondag 19 november 2017_Gaven en Talenten

Vraag jij je af waar je jouw talent(en) in kan zetten in Berea? Hier vind je een overzicht van de verschillende teams. Voor meer info of wanneer je graag wilt aansluiten bij een team, mail naar info@bereanijmegen.nl. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden!

Read More

Thema’s voor de maand november

In november gaan we aan de slag met onze laatste twee waarden:

  • We zijn herkenbaar door onvoorwaardelijke liefde en eer.
  • We zijn herkenbaar door verbondenheid.

We hebben elkaar lief zoals God ons liefheeft en eren elkaar omdat God ons eerst eert. Daarmee zetten we leven vrij! Samen met andere gelovigen vormen we het wereldwijde lichaam van Christus, we staan niet alleen, maar we hebben een eigen kleur.

Na deze serie over de waarden van Berea, volgt een aantal weken van losse thema’s.

Read More

Thema oktober

In oktober gaan we aan de slag met de volgende twee waarden:

  • We zijn herkenbaar door het spreken van God
  • We zijn herkenbaar door een gulle en gevende levensstijl

God spreekt tot ons door Zijn woord en door Zijn Geest. Als wij Gods woord proclameren, brengen we leven, bemoedigen we, geven we richting, en wordt Gods bestemming zichtbaar. Vervolgens zijn en worden wij gezegend om anderen tot zegen te zijn en zou gulheid en vrijgevigheid als levensstijl veel meer in houden dan het geven van geld!

Elke waarde is opgedeeld in twee subthema’s, deze kun je terugvinden op de homepage.

Read More

Thema september

Vanaf 3 september starten we met een nieuwe themareeks over de zeven waarden van Beréa! Elke waarde wordt opgedeeld in twee onderwerpen waar twee zondagen over gesproken zal worden.

September staat in het teken van de volgende twee waarden:
– Wij zijn herkenbaar door de goedheid van God
– Wij zijn herkenbaar door een leven van aanbidding en gebed

Overzicht van alle waarden kun je hier vinden.

Read More

Thema augustus

Omdat augustus nog een vakantiemaand is, wordt er deze maand op basis van losse thema’s gesproken. Vanaf September starten we met een nieuwe themareeks gebasseerd op de waarden van Beréa. Houd de website in de gaten voor de info die volgt!

Read More

Visie Zondag

Op zondag 25 juni gaan we tijdens een speciale interactieve dienst kennismaken met alle afdelingen/ministries binnen Berea Nijmegen. We gaan van start met een gezamenlijke tijd van aanbidding, waarna we in beweging komen en in kleine groepen kennismaken met wat are allemaal al zo gebeurd. De focus ligt op ontmoeting.  Je krijgt info over het kinderwerk en je mag je even kind voelen. Er zal een pastorale info hoek zijn, waar mensen van het pastorale team jou vragen kunnen beantwoorden en iets zullen vertellen over de verschillende vormen van hulp/zorg die we als Berea gemeente bieden. het profetische team staat klaar om je een woord van bemoediging  te geven. Derk en Hanka zullen samen met Ruben de Missie post van Berea bemannen. David Dondorp zal zijn hart en passie voor worship delen en Piet van Walsem zal aanwezig zijn om iets te vertellen over Village of Peace. Daarna komen we samen om te lunchen, dus neem je eigen lunch mee. Voor drinken wordt gezorgd.

Read More

Thema mei – jun: Visie, missie, waarden en DNA

De komende periode (vanaf 7 mei t/m 25 juni) staat in het kader van visie, missie, onze waarden en ons DNA. Als gemeente willen we een stuk verdieping zoeken m.b.t. deze onderwerpen.

Op 25 juni sluiten we deze serie af met een interactieve dienst en een gezamenlijke lunch.

Read More

Thema’s

Binnen Beréa Nijmegen werken wij met thema’s. Deze onderwerpen komen terug in de preken op de zondagochtend en er wordt verder op ingegaan bij de connectgroepen.

Binnenkort zal hier het thema wat nu behandeld wordt worden toegelicht en in de toekomst ook de nieuwe thema’s.

Read More